Станишев: Победата на ГЕРБ е фалшива

Станишев: Победата на ГЕРБ е фалшива
Председателят на предизборния щаб на БСП Сергей Станишев заяви, че БСП са „морални победители“ на изборите, а ГЕРБ са спечелили с измама. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на БСП Сергей Станишев заяви, че БСП са „морални победители“ на изборите, а ГЕРБ са спечелили с измама.

„Ние сме морални победители на тези избори. Ако нямаше фалшификации, ГЕРБ нямаше да спечелят категорично Пловдив, Велико Търново и Смолян. Там тяхната изборна победа е фалшива. Смятам, че там трябва да се иска касиране“, каза Станишев в интерю за Дарик радио.

„За София разликата е голяма, но въпросът е как се печели – честно или нечестно. Цяла България видя какво се случва в ОИК – депутати мъкнат чували, имаше и скъсани чували, кой знае колко чувала са унищожени и колко са недействителните бюлетини. Нямаше нужда за госпожа Фандъкова да правят манипулации на първи тур, сигурно щеше да спечели, и то честно на втори тур, това ли е моделът на България, който приемаме“, попита Станишев.

Станишев категорично заяви, че Българската социалистическа партия не може да приеме този начин на правене на избори и не могат да поздравят ГЕРБ за начина, по който са спечелили.

„Няма да ги оставим безнаказано да се измъкнат от този начин на правене на избори“, подчерта Сергей Станишев.

Той посочи още, че особено след като е станало ясно, че партията му е единствената способна да се противопостави на ГЕРБ, БСП тепърва „трябва да се доказва“ пред хората, които са я подкрепили.

„Като лидер на БСП мога да дам много повече, отколкото преди“, заяви Станишев и добави, че ще се кандидатира за председател на следващия конгрес, дори Първанов също да се кандидатира.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »