Олимпийският огън загасна в Русия

Олимпийският огън загасна в Русия
Началото на обиколката на олимпийския огън в Русия бе дадено от Владимир Путин.Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин даде начало на щафетата с олимпийския огън в рамките на страната. По време на пробега обаче, на територията на Кремъл, факелът угаснал, предават местните издания, цитирани от Gong.bg.

Веднага след това огънят отново бил запален, с помощта на обикновена запалка.

Местните организатори се изненадаха от инцидента, който според тях се дължи на човешкия фактор. Според официалната версия – един от хората, подготвили факела, забравил напълно да отвори газовия клапан, затова и огънят угаснал.

Неприятният момент с изгасването се случи в ръцете на истински герой - 60-годишния Шаварш Карапетян. Преди около 40 години, заедно със своя брат, той спасява от удавяне в езеро в Ереван 20 души, след пропадане тролейбуса във водата.

60-годишният Карапетян успя да реагира моментално, като подаде факела на един от наблизо намиращите се охранители и благодарение на запалка огънят продължи по пътя си в Москва. Всичко това обаче стана достояние на зрителите.

Според домакините на Сочи'2014 факелът не би трябва да угасва по никакви непредвидени начини. Той е разработен така, че да издържа на силен дъжд, на мощен вятър и на студ.

„Огънят може да угасне само по волята на човека. В него има уникална система на двойно горене, на принципа на руската матрьошка. Вътре гори огън, от който се възпламенява външния огън. Ако вътрешният угасне от порива на вятъра или от дъжда, то вътрешният отново ще го възпламени", разкриват организаторите.

#Владимир Путин #Русия #Сочи 2014 #огън #Москва #Олимпиада #Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници