Пловдив често мирише на тоалетна, подозират Пречиствателната станция

Пловдив често мирише на тоалетна, подозират Пречиствателната станция
Снимка: "Марица"
A A+ A++ A

80 тона утайки всеки ден се отделят от пречистването на отпадъчните води на Пловдив. Между 20 и 30 хил. тона се генерират за година. Проблемът е какво се случва с това огромно количество отпадъчна маса, след като още през 2009 г. със заповед на бившия зам.-министър на екологията Евдокия Манева се забрани извозването до депото в Катуница, съобщава "Марица".

Този проблем разбуни духовете в града, още повече след като периодично из квартал “Тракия” се носи непоносима воня, а жителите заподозряха, че източникът може да е дворът на Пречиствателна на Ягодовско шосе.

Председателят на управителния съвет на Съюза на икономистите в България проф. Кръстьо Петков ще поиска от министъра на екологията Искра Михайлова да се направи независим мониторинг и пълна експертиза на водата, почвата и въздуха по поречието на река Марица.

В комисията Петков ще настоява да бъдат включени независими експерти ­ финансов контрольор, еколог, епидемиолог и представител от Зелени Балкани.

Поводът са подозрения, че утайки от пречиствателната станция се изливат незаконно в Марица.

#Евдокия Манева #Пловдив #Съюза на икономистите в България #Кръстьо Петков #пречиствателна станция #Марица #Искра Михайлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници