Увеличаването на минималната заплата засега е само идея

Увеличаването на минималната заплата засега е само идея
Дискусията за ръст на бюджетните заплати и за нова концепция предстои, особено на държавните служители, коментира Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС .
A A+ A++ A

Идеята на правителството и партиите, които го подкрепят, е от 1-ви януари 2014 година минималната работна заплата да бъде увеличена на 340 лева, заяви социалният министър Хасан Адемов.

"Все пак, това е идея, която престои да бъде обсъдена в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Въвеждане на необлагаем минимум на равнището на минималната работна заплата води до увеличаване на разполагаемия доход на голяма част от гражданите, но причинява и огромен дефицит в приходите на бюджета и няма как на този етап правителството и Министерство на финансите да си го позволят", коментира Адемов, цитиран от БГНЕС.

Министърът уточни, че увеличаването на осигурителните вноски няма как да стане в условия на този растеж, който имаме в момента и при това ниво на събираемост на данъчните приходи.

"В условия на криза трудно можем да си позволим увеличаване на осигурителните вноски. Дискусията за ръст на бюджетните заплати и за нова концепция предстои, особено на държавните служители", каза Адемов.

 

#Хасан Адемов #Адемов #минимална заплата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"