Цветанов доволен от изборите

Цветанов доволен от изборите
„Нека цифрите бъдат мерило за добре свършена работа и за реални резултати, които са постигнати“, каза Цветанов. Снимка: ЕПА/БГНЕС.
A A+ A++ A

Българският министър на вътрешните работи и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов определи резултатите от местните избори в страната като голям успех за партията.

„Нека цифрите бъдат мерило за добре свършена работа и за реални резултати, които са постигнати. Не съм чувал политическа формация, която в местни избори да е признавала своя провал, всеки отчита, че е спечелил изборите“, каза Цветан Цветанов пред Дарик и допълни: „Много ще бъдат политическите лидери, които ще кажат, че са постигнали успех на местните избори“.

Министърът отбележи още, че през 2007 г. ГЕРБ е получила доверието на 596 000 гласоподаватели, а на вота през 2011 г. – на 1 002 000 гласоподаватели.

„Нашите опоненти успяха максимално да водят кампанията си деконструктивно, кампания на противопоставяне, кампания на агресивно поведение. Но българските избиратели не се поддадоха на всички тези провокации“, каза Цветанов.

Цветанов заяви, че не е доволен от предвидения бюджет на МВР за 2012 – министерството ще получи 7 млн. лева по-малко.

Той обаче отбеляза, че средствата за здравеопазване, образование и култура с право са увеличени.

Министърът коментира и решението на Върховния административен съд да отмени назначението на Владимира Янева за председател на Софийски градски съд, като обясни, че дългогодишното му познанство с Янева не би трябвало да се свързва с назначението й и че обвиненията към нея са незаслужени.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници