Папандреу под въпрос и след вота на доверие

Папандреу под въпрос и след вота на доверие
Гръцкият премиер Папандреу (вдясно) и финансовият му министър Венизелос (вляво) ръкопляскат след получаването на вот на доверие от парламента в Атина. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

След като спечели вота на доверие, а опозиционният лидер отхвърли офертата му да сформират ново правителство, гръцкият премиер ще се опита да си осигури подкрепа за международна спасителна помощ.

Днес по обяд Папандреу ще се срещне с гръцкия президент Каролос Папуляс, за да обсъдят плановете за сформиране на правителство на националното единство, съобщи „Блумбърг“.

Гръцкият премиер скърпи отношенията с членовете на собствената си управляваща партия ПАСОК, като им обеща, че ще се оттегли, ако спечели вота на доверие.

„Трябва да се споразумеем за общите си цели, за график и програма, дори за лидер на това правителство“, каза Папандреу рано тази сутрин, преди да спечели втория за последните шест месеца вот на доверие към кабинета му.

Ако иска да си осигури подкрепа за втория спасителен заем, преди парите на Гърция да свършат, премиерът трябва да изглади политическите разделения, които сам предизвика през изминалата седмица.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"