България отвръща на удара: В мрежата валят снимки на пияни англичани

България отвръща на удара: В мрежата валят снимки на пияни англичани
Британски младежи в Лондон Снимка: BeU.bg
A A+ A++ A

България отвръща на удара заради филма на британската телевизия Би Би Си за българския курорт Слънчев бряг. В социалните мрежи възмутени от лошата оценка за България потребители разменят снимки и клипове от Великобритания.

Реакцията на бранша е по повод филма на Би Би Си "Пиячка, претъпкани барове и България", която показва британци, идващи на алкохолен туризъм в Слънчев бряг.

Преобладаващите коментари са, че клипът на Би Би Си не е срещу нашия туризъм, а срещу пиянството и липсата на задръжки на британските туристи.

"Това е проблем на английската младеж. Това е проблем на Великобритания”, бе  становището на директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, цитиран от BeU.bg.

Според Драганов филмът за Слънчев бряг, не само няма да се отрази зле на туризма ни, а дори напротив – вече се отчита 8% ръст на чуждестранните посетители.

И как няма да е така, като се представя място, където пиенето е почти без пари, закони няма, полиция – също и всичко ти е позволено.

Ресторантьорите с помощта на държавата обмислят мерки за спиране на „проблемите“ с британците в морските курорти. Те са само 5% от всички летовници и другите не създавали проблеми, коментира председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

 

#Слънчев бряг #Благой Рагин #Великобритания #Румен Драганов #Драганов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »