Да спечеля титла е илюзия в момента, смята Григор Димитров

Да спечеля титла е илюзия в момента, смята Григор Димитров
A A+ A++ A

Григор Димитров даде интервю за официалния сайт на АТР, в което направи кратка ретроспекция на сезона си до момента. Най-добрият български тенисист сподели, че като цяло е доволен от постигнатите резултати, но също така призна, че е допуснал няколко тежки поражения, пише сайтът tennis24.bg.

„Това е един от най-добрите ми сезони до момента. Направих няколко добри турнира и съм доволен от резултатите си. Все още преследвам първата си титла, но в момента тя е илюзия за мен. Очаквам с нетърпение следващите големи турнири на твърди кортове, защото всичко започва от тук", коментира Димитров.

„Записах и някои тежки загуби през годината, но това е Тура в наши дни. Не е лесно да се състезаваш всяка седмица, а това е най-важното - постоянството. Постоянството в играта ти дава допълнителен глад и мотивация за нови успехи. Искаш да станеш още по-добър следващата седмица. В днешни дни, постоянството определено е най-важното нещо в тази игра", убеден е Григор.

През последната година все повече опитни състезатели, на възраст между 25 и 35 години, печелят титлите от големите турнири. Ето какво мисли по въпроса Димитров.

„Опитът си казва тежката дума. Момчетата, които са в Тура до доста години, са видели много неща и аз съм сигурен, че са се поучили от грешките си. Сигурен съм също, че младата генерация върви напред. Всички ние се стремим да вървим напред и да сме сред най-добрите. Това обаче отнема време".

Григор Димитров започна сезона като част от академията Good to Great и резултатите не закъсняха.

„Тренирах много през тази година. Не се фокусирах само върху едно нещо. В интерес на истината обичам да тренирам и да пробвам нови и нови неща. Не съм от хората, които могат да се концентрират и да тренират само върху един аспект. Мисля, че подобрих няколко елемента от играта си, а освен това подобрих и физическото си състояние, което ми помага да играя повече двубои.

Едно от нещата, към които определено се стремя, са турнирите от Големия шлем. Никога не съм достигал до втората седмица. Това не е никак лесна задача, защото първата седмица в Шлема винаги е лудост, но какво да се прави. Разбира се, че физическата издържливост е важен фактор за достигането до втората седмица на турнирите от Шлема. Но голяма роля изиграва и подготовката ти за този турнир, както и подготовката ти по време на самия турнир. Всичко останала е в твоите ръце, излизаш на корта и играеш два, три, четири часа".

Гришо разкри и мотивите си за раздялата с Good to Great, където той работеше с Микаел Тилстрьом.

„Правиш промяна когато почувстваш, че нещо не е наред. Когато имате идея в главата си за това какво искате да направите, и това не съвпада с треньорите, тогава е трудно сътрудничеството да продължи. В кариерата ми до момента съм минал през много промени, имал съм много треньори, не го крия, то е очевидно. Търся правилното нещо и се надявам, че следващият път нещата ще се случат по-добре. Нямам лоши чувства, приемам нещата като просто още една страница от моя живот. Не е лесно, но това е нещо свежо и ново".

#Григор Димитров #тенис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »