„Булгаргаз“ ще получава газ от „Транс Атлантик петролеум“ през 2015 г.

„Булгаргаз“ ще получава газ от „Транс Атлантик петролеум“  през 2015 г.
„Булгаргаз“ е подписала договор за доставки на природен газ с компанията „Транс Атлантик петролеум“, като доставките оттам се очаква да започнат до началото на 2015 г. Снимка: www.monitor.bg
A A+ A++ A

„Булгаргаз“ е подписала договор за доставки на природен газ с компанията „Транс Атлантик петролеум“, като доставките оттам се очаква да започнат до началото на 2015 г., обясни директорът на обществения доставчик Димитър Гогов, предаде 3e-news.net.

По думите му от „Транс Атлантик петролеум“ имат търговско откритие за доставки на газ от района на Койнаре и Девенци. Това ще са нови доставки за страната ни, но залежите там все още се проучват. Държавната компания „Булгаргаз“ има два действащи договора, по които получава природен газ – единият е с руската компания „Газпром експорт“, а другият е с местния доставчик „Мелроуз ризорсис“.

Гогов добави, че интерес за компанията представляват залежите на газ в района на Кипър и Близкия изток, откъдето страната ни може да получава синьо гориво. Припомняме, че дружеството вече подписа договор за доставки на газ от консорциума „Шах Дениз 2“. През 2019 г. от находището в Азербайджан се очаква да се получат първите доставки.

Страната ни е подписала договор да получава 1 млрд. кубични метра природен газ за година от Азербайджан.

#Азербайджан #Шах Дениз 2 #Димитър Гогов #"Булгаргаз"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »