Цветанов наказва двама за случая „Перник“

Цветанов наказва двама за случая „Перник“
Вътрешният министър отказа да уточни защо точно двамата служители са били наказани. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама служители на ГДБОП са наказани заради действията на полицейските органи по случая с убийството на 17-годишната Мирослава от Перник.

Удължена ще бъде и дисциплинарната проверка спрямо ръководителя на териториалното звено на БОП в Перник, съобщи във вторник Цветан Цветанов.

Наказанието за единия от служителите е порицание, а за другия е писмено предупреждение, предаде БГНЕС.

Вътрешният министър обаче отказа да уточни защо точно двамата са били наказани. Главният секретар на МВР Калин Георгиев също не пожела да обясни публично каква е причината на двамата служители да бъде наложено наказание.

На 16 януари Цветанов обяви, че ще бъде наказан представителят на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ в Перник заради отношението му към семейството на убитата 17-годишна Мирослава.

Тогава той отдаде допуснатото от страна на антимафиотите самоубийство в тяхно присъствие на единия от заподозрените за смъртта на момичето Стойчо Стоев на преумора и предоверяване.

17-годишната Мирослава Николова от Перник изчезна на 7 ноември 2011 г. и оттогава бе в неизвестност, докато тялото й не беше открито на 12 януари.

По последни данни на полицията момичето е било похитено от близки приятели на семейството й, чийто мотив бил спечелването на голяма сума пари.

Стойчо Стоев и Марио Любенов бяха задържани в деня, в който беше открито тялото на Мирослава. По време на оглед на апартамента му от полицията Стоев се самоуби в тоалетната.

#ГДБОП #Перник #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #МВР #Калин Георгиев #главен секретар на МВР #Мирослава Николова #Стойчо Стоев #убийство #самоубийство #Марио Любенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"