По-малко от 10 са бежанците, които са заплаха за сигурността ни

По-малко от 10 са бежанците, които са заплаха за сигурността ни
Един от най-големите проблеми с бежанците е комуникацията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По-малко от 10 са тези бежанци, които на базата на системата от критерии и на базата на информацията, получена за тях, са определени, че представляват потенциална заплаха за сигурността ни, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„За тези, които са идентифицирани като потенциална заплаха за националната ни сигурност, веднага ще бъде задействана процедура, за да може да бъдат екстрадирани извън страната. До момента, докогато това стане, те ще бъдат под засилено наблюдение на места от затворен тип“, обясни Йовчев, цитиран от БГНЕС.

Вицепремиерът  заяви, че преводачите, които подпомагат комуникацията с тези хора, са един от проблемите, който се решава чрез различни ресурси, включително и НПО-та.

„Мисля, че ще успеем да осигурим необходимия ресурс, така че да няма проблем при осъществяването на тази комуникация“, обясни той. Цветлин Йовчев каза, че проблемът при идентифициране на заплахите е свързан с това, че трябва да има достатъчно подготвени хора, които могат да оценяват и да преценяват правилно. Така от тази гледна точка ресурсите не са много големи.

Според прогнозата 11 000 нелегални емигранти могат да преминат българската граница до края на годината.

#Цветлин Йовчев #Йовчев #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"