Бившият шеф на агенцията за бежанците: Научих, че съм уволнен по телефона

Бившият шеф на агенцията за бежанците: Научих, че съм уволнен по телефона
Казаков е изненадан от новината, защото е в противовес на оценките, които досега е получавал от вицепремиера Цветлин Йовчев. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

С обаждане по телефона и без обяснение за мотивите вече бившият шеф на агенцията за бежанците Никола Казаков е научил за уволнението си, съобщи самият той в интервю за Дарик.

„Аз съм в командировка в чужбина със заповед на вицепремиера. Така че разбрах от главния секретар на Министерския съвет, който ми се обади по телефона“, коментира той.

Казаков е изненадан от новината, защото е в противовес на оценките, които досега е получавал от вицепремиера Цветлин Йовчев.

Той призна, че от юни е сигнализирал за предстоящата бежанска криза и два месеца никой от новото правителство не е реагирал на подаваните от него сигнали. Едва 14 души обработват исканията за статут на беженец, което бави процеса и в нормална обстановка.

Министър Йовчев обяви, че досегашният директор на агенцията за бежанците Никола Казаков е освободен от длъжността заради недобра координация с европейските организации за бежанците, лоша организация на дейността в местата за настаняване на бежанците и трудности при придобиването на статут „бежанец“.

На мястото на Казаков бе назначен Николай Чирпанлиев.

#Държавна агенция за бежанците #Николай Чирпанлиев #Никола Казаков #Цветлин Йовчев #Йовчев #Казаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"