Станишев: Цветанов се има за министър, прокурор и съдия

Станишев: Цветанов се има за министър, прокурор и съдия
Според лидера на БСП Цветанов използва темата за борбата с престъпността за политически дивидент. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветан Цветанов се изявява едновременно като министър, прокурор и съдия, който може да произнася присъди, смята президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев.

„Неведнъж съм обсъждал много рязко безотговорните твърдения на министър Цветанов. Той се изживява едновременно като министър на вътрешните работи, прокурор и съдия от ВКС, който произнася присъди“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Станишев коментира казаното от вътрешния министър за връзка на бившия президент Георги Първанов с организираната престъпност.

По думите му, когато един министър на вътрешните работи прави такива изявления, трябва да посочи факти и има действия, които трябва да предприеме.

„Всичко останало е политическа спекулация само и само да се отвлече вниманието от неговата собствена некадърност като министър, начина му на управление и репресиите, които налага на българските граждани“, посочи Станишев.

„Цветанов постоянно обвинява ту съдии, ту политици и всеки, който му поставя неудобни въпроси, видите ли, подпомагал организираната престъпност – айде стига“, каза още той.

Според лидера на БСП Цветанов използва темата за борбата с престъпността за политически дивидент.

Той няма намерение да реализира конкретна промяна в тази политика, а подходът на ГЕРБ с анкетната комисия е с преобладаващо участие на техни депутати в нея и е театър, отбиване на номер, уточни Станишев.

„Все още има определен път да се измине до искане на вот на недоверие“, добави президентът на европейските социалисти.

„Поръчах на експертите ни да проучат споразумението АСТА, но за нас ключово за позицията ни ще бъде да не се ограничава свободата на словото в интернет, да няма цензура и да не се наблюдават необосновано потребителите“, коментира Станишев горещата тема от деня.

Той беше категоричен, че не би подкрепил нещо, което обслужва големите корпорации и сплашва конкуренцията, още по-малко, което ограничава правата на потребителите на интернет.

„Въпросът не е еднозначен. Действително над всичко трябва да стоят правата и свободите на гражданите“, добави депутатът от Коалиция за България Антон Кутев.

„Доводите в едната и другата посока са сложни и тук, струва ми се, е достатъчен поводът да се обърнем към гражданите и да се допитаме до тях“, каза още Кутев.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Сергей Станишев #президент на ПЕС #лидер на БСП #ПЕС #БСП #Георги Първанов #президент #ВКС #съдия #прокурор #министър #ACTA #ГЕРБ #интернет #престъпност #Коалиция за България #Антон Кутев #депутат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »