Ще хранят бедните с хляб от насекоми

Ще хранят бедните с хляб от насекоми
Студенти от Университета Макгил в Торонто са измислили начин за изхранване на бедните – с хляб от насекоми. Снимка: 4coolpics.com
A A+ A++ A

Студенти от Университета Макгил в Торонто, чийто екип се казва Aspire Food Group, предложиха бедните да се изхранват с хляб, произведен от брашно от насекоми. Те спечелиха 1 млн. долара за осъществяването на своя проект, се казва в изявление на Университета Макгил, предаде БГНЕС.

През тази година основната тема на конкурса за стартъпи, организиран от Международното бизнес училище Хълт и Фондация „Клинтън“, е проект, който ще реши въпроса с изхранването на бедните хора. Стана ясно, че 2,5 млрд. души в света ядат насекоми в определени сезони на годината.

Студентите предлагат да се въведе ред на този пазар и да се използват иновационни методи за обработване, които ще позволят целогодишно да се произвеждат храни от насекоми. Те планират да започнат производство в Мексико, където местните фермери ще събират скакалци от полята с люцерна.

По данни на студентите през март 2014 общият обем на доставени скакалци в Мексико трябва да достигне 10 тона. Новаторите смятат да разпространят своя бизнес и в страни като Тайланд и Кения.

#Клинтън #Мексико #Тайланд #Кения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »