Русия: Резолюция за Сирия ще разпали „гражданска война“

Русия: Резолюция за Сирия ще разпали „гражданска война“
Заместник външният министър на Русия Генадий Гатилов е на мнение, че резолюцията за Сирия няма да доведе до компромис, а напротив. Снимка: pesniprovse.ru
A A+ A++ A

Русия предупреди днес, че прокарването на подкрепената от Запада резолюция на ООН за Сирия, силно оспорвана от Москва, може да рискува да проправи пътя към гражданска война в страната.

„Проекторезолюцията за Сирия, подкрепяна от Запада, няма да помогне в търсенето на компромис“, коментира в акаунта си в „Туитър“ заместник външният министър на Русия Генадий Гатилов, цитиран от АФП.

В неделя германският външен министър Гидо Вестервеле призова ООН за бързото приемане на резолюция за Сирия, в която насилието срещу антиправителствените демонстранти продължава да расте.

Той призова всички страни, които все още не са се изказвали срещу нарастващото насилие в Сирия, да го сторят.

Ден по-рано Арабската лига преустанови мисията на наблюдателите си в страната поради ескалирането на насилието там.

От миналия вторник насам сблъсъците в близкоизточната страна са отнели живота на най-малко 210 души, 142 от които цивилни граждани.

В началото на декември Върховният комисар на ООН за човешки права Нави Пилай заяви, че загиналите по време на размириците в Сирия от началото им през март са повече от 5000 души, но оттогава тези сведения не са актуализирани.

#Русия #резолюция #ООН #Сирия #Запада #Москва #гражданска война #Генадий Гатилов #заместник-министър на външните работи #Туитър #Гидо Вестервеле #външен министър #Арабската лига #Нави Пилай #върховен комисар за човешките права

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници