Израел готов да действа сам срещу Иран заради ядрената програма

Израел готов да действа сам срещу Иран заради ядрената програма
„Ядрено въоръжен Иран в Близкия изток би се равнявал на заплахата от 50 Северни Кореи“, каза Нетаняху. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Израел е готов да действа и сам срещу Иран, за да предотврати сдобиването му с ядрено оръжие, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху от трибуната на ООН.

„Ако Израел бъде принуден да остане сам, то ние ще останем сами“, каза Нетаняху пред световните лидери, предава „Стандарт“.

„Израел няма да позволи Иран да се сдобие с ядрени оръжия. Ако Израел бъде принуден да действа сам, Израел ще бъде сам. Иска ми се да вярвам на Роухани, но не мога. Иран иска да бъде в позиция да създаде атомна бомба, преди международната общност да може да я засече“, коментира израелският министър-председател.

„Ядрено въоръжена Северна Корея е слаба заплаха в сравнение с ядрен Иран, ядрено въоръжен Иран в Близкия изток би се равнявал на заплахата от 50 Северни Кореи“, каза още Нетаняху.

Ирански дипломат в световната организация за пореден път отхвърли обвиненията, че страната му се опитва да стане ядрена сила.

#Израел #Иран #ядрено оръжие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"