Протестиращи раздават декларация за подкрепа на вота на недоверие

Протестиращи раздават декларация за подкрепа на вота на недоверие
На участниците в протеста, както и на преминаващите хора се раздава декларация в подкрепа на вота на недоверие към правителството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Група от около 50 протестиращи блокира движението на пл. „Независимост”.

Недоволните граждани свирят на свирки и барабани, някои от тях развяват български знамена, като групата се увеличава, предава „Фокус“.

Протестиращи са издигнали плакат, на който пише: „Искаме нормална държава”, както и по-малки лозунги с искане за оставка.

На участниците в протеста, както и на преминаващите хора се раздава декларация в подкрепа на вота на недоверие към правителството.

В нея се посочва: „Нека всеки български гражданин, който желае да подкрепи настоящата декларация, независимо от това в кое населено място на планетата Земя се намира, да го направи с вдигане на една от двете си ръце всяка вечер точно в 18:30 часа българско време. Всички, които подкрепят декларацията да заповядат в сряда, четвъртък и петък от 08:00 до 15:30 часа около сградата на Народното събрание, за да поискаме незабавната оставка на кабинета „Орешарски”. БСП незабавно да върне мандата на президента и същият да насрочи нови неманипулирани парламентарни избори през месец ноември 2013 г.”.

Декларацията се обръща към ген. Борисов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Яне Янев, Красимир Каракачанов и всички други политически лидери и партии от демократичното пространство да се присъединят към протестите пред парламента.

Към момента, протестното шествие се насочва към сградите на партийните централи.

Преди да поемат към партийните щабове, един от протестиращите обяви, че са получили отговор на внесено от тях писмо в Народното събрание за това защо е толкова голяма охраняемата зона около парламента.

Писмото, което протестиращите са получили като отговор, се позовава на Закона за Република България за провеждане на митинги и решение на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова за периметъра на охраняемата зона.

Участниците в протеста реагираха на съобщението със силни освирквания и обявиха, че това, което те са получили като отговор, е лъжа, защото са проверили информацията в съответните институции.

В района има полицейско присъствие.

#протест #правителство #БСП #Пламен Орешарски #декларация #вот на недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"