Дамаск ще преговаря само с националната опозиция в Женева

Дамаск ще преговаря само с националната опозиция в Женева
„Правителството няма да води диалог с терористите, чиито ръце са изцапани със сирийска кръв", заяви ал-Зуби. Снимка: mail.com
A A+ A++ A

Сирийският министър на информацията, Омран ал-Зуби, обяви, че неговото правителство ще отиде в Женева, за да преговаря с националната опозиция, но не и с терористите.

„Правителството няма да води диалог с терористите, чиито ръце са изцапани със сирийска кръв. Ние нямаме проблем с концепциите на опозицията, но сме твърдо против тези, които заговорничат против отечеството и са се превърнали в агенти на тероризма“, заяви ал-Зуби, предава „Фокус“.

„Сирия е изправена пред международен тероризъм, подкрепян от Турция, Саудитска Арабия и Катар.Терористите използваха химическо оръжие в околностите на Дамаск, Съветът за сигурност на ООН трябва да им потърси отговорност”, добави сирийският министър.

„Мирната конференция в Женева изисква някои обективни условия, като затварянето на границите с Турция и други съседни страни, за да спрат да навлизат терористи от там”, посочи той.

Министърът на информацията на Сирия добави, че неговата страна няма намерение да отстъпи от панарабските принципи, засягащи проблемите в региона, най-важен от които е палестинският проблем.

#Сирия #Женева #ООН #терористи #Омран ал-Зуби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"