Хванаха Големия ягуар, откраднал 30 000 лв.

Хванаха Големия ягуар, откраднал 30 000 лв.
Двамата братя пребили софиянец и отмъкнали чантата му, в която имало 10 000 евро, 10 000 лв., мобилен телефон и ключ за автомобил. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Столични криминалисти разкриха грабеж на 30 000 лева, извършен от двама братя, известни като Големия ягуар и Малкия ягуар, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Големия ягуар е задържан в следствения арест за 72 часа, а другият е обявен за общодържавно издирване.

След тримесечна работа криминалисти от сектор „Грабежи“ в СДВР стигнаха до авторите на тежкото престъпление, извършено през нощта на 27 октомври миналата година. Тогава софиянец подал сигнал в полицията, че е бил нападнат пред дома си в кв. Лозенец.

Двамата непознати, облечени в черни суичъри с качулки, му нанесли побой и отмъкнали черна кожена чантичка с 10 000 евро, 10 000 лева, мобилен телефон, документи и ключове от автомобил. Криминалистите започнали незабавно работа по случая.

В хода на разследването полицаите стигнали до извършителите на тежкото престъпление – двамата братя с прякори Големия ягуар и Малкия ягуар.

В петък служителите на реда задържали М.М. (31 г.) в апартамент в жк „Връбница“, където се подвизавал без адресна регистрация.

Брат му - П.М. (27 г.), който живее в кв. Банишора, се укрива и в момента е издирван от полицията.

И двамата братя са с богато криминално досие – регистрирани многократно за грабежи, кражби, осъждани.

При обиска на М.М. полицаите иззели мъжката чантичка, обект на грабежа. Иззет е и мобилният телефон, който извършителите на престъплението успели да пласират в заложна къща в центъра на столицата.

Материалите по случая са докладвани на Софийската градска прокуратура и още същия ден М.М. бил привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 1 във връзка чл. 198 от НК и оставен в следствения арест за 72 часа.

Предстои внасяне на искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ пред Софийския градски съд.

Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на двамата братя.

#Министерство на вътрешните работи #СДВР #грабеж #Лозенец #Връбница #Банишора #Софийската градска прокуратура #Софийския градски съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"