И бизнесът срещу споразумението за торентите

И бизнесът срещу споразумението за торентите
„Не познавам детайлите на АСТА, но самият факт, че интернет обществото е толкова против това споразумение, ще ни накара да подкрепим интернет обществото“, коментира Божидар Данев. Снимка: dariknews
A A+ A++ A

Българската стопанска камара (БСК) подкрепя интернет обществото в недоволството му срещу споразумението ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement или Търговско споразумение против фалшифицирането), заяви председателят на БСК Божидар Данев.

„БСК поддържа модела на либерализация на интернет и винаги сме били за това. Не познавам детайлите на АСТА, но самият факт, че интернет обществото е толкова против това споразумение, ще ни накара да подкрепим интернет обществото“, коментира Данев, цитиран от БГНЕС.

По думите на председателя на БСК фактът на тайното подписване на този документ от България не е прецедент, не е единственият случай, в който са се вземали и други важни решения.

В световната мрежа се надигна масово недоволство срещу това споразумение, което ограничава по общо мнение на потребителите техните права.

Само в сайта avaaz.org снощи до 24 часа имаше над 12 млн. 800 хиляди подписа срещу споразумението АСТА. В него най-активни бяха интернет потребителите от Германия, Великобритания, Австрия, Бразилия и др. страни.

Лавинообразно в подписката, която ще бъде предадена в ЕП, започват да се подписват и хиляди българи.

Хората от цeлия свят, които са в мрежата, негодуват срещу големите корпорации, които си налагат интересите чрез това споразумение.

Европейските страни не трябва да го ратифицират, това е глобална атака срещу интернет свободата и трябва да бъде отхвърлено, призовават в мрежата.

#Anti-Counterfeiting Trade Agreement #Търговско споразумение против фалшифицирането #Българската стопанска камара #БСК #Божидар Данев #председател на БСК #интернет #ACTA #България #Германия #Великобритания #Австрия #Бразилия #ЕП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"