Венецуела изгони американски дипломати за шпионаж

Венецуела изгони американски дипломати за шпионаж
Венецуелският президент Николас Мадуро изгони висш американски дипломат и още двама служители на Посолството на САЩ в Каракас заради конспирация с политическата опозиция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Венецуелският президент Николас Мадуро изгони висш американски дипломат и още двама служители на Посолството на САЩ в Каракас заради конспирация с политическата опозиция, съобщава  „Дейли телеграф“.

Президентът Мадуро направи официално телевизионно изявление по случая, в което ясно произнесе името на Кели Кайдърлинг, който е шарже д`афер в американското посолство във Венецуела и висш американски дипломат.

Венецуела и САЩ нямат разменени посланици от 2010 година, когато предишният венецуелски президент Уго Чавес отказа да приеме новия американски посланик.

През 2008 г. Чавес изгони посланика на САЩ с думите:

„Кажете на посланика на янките, че има 72 часа да се махне“, заяви тогава Чавес по нациналната телевизия и допълни „сто пъти да идеш в ада“. Той обясни, че прави това в знак на солидарност с президента на Боливия Ево Моралес, който също изгони американския посланик. Причината за това е, че според Моралес „янките“ са организирали и подпомогнали антиправителствени протести.

#Венецуела #САЩ #Николас Мадуро #Уго Чавес #Чавес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници