Проблем с ерекцията – как се лекува?

Проблем с ерекцията – как се лекува?
A A+ A++ A

Навсякъде се говори за еректилната дисфункция и сексуалните проблеми при мъжете. Това донякъде стряска силния пол и понякога води до наистина сериозни проблеми в леглото. Ето защо решихме да напишем кога наистина имаме проблем и кога трябва да потърсим лекарска помощ.

Всеки мъж без изключение е имал проблеми поне веднъж по време на секс. Не се страхувайте. Това не е причина да се стряскате и да хуквате при лекаря. Когато тези проблеми започнат да зачестяват и да стават постоянни, тогава е добре да се обърнете към специалист.

В повечето случаи се касае за нарушение на сексуалната функция, причинена от съзнанието на мъжа. Затова е важно да си избиете от главата, че имате проблем, и ако не е хроничен, може и да успеете да го превъзмогнете.

Ако все пак е установено и диагностицирано нарушение в сексуалните функции, то тогава имате доста голям избор на методи на лечение.

Медицинската терапия включва лечението на физиологичните причини, които може би са в основата на сексуалната дисфункция при мъжете.

Лекарствата циалис, виагра, левитра – Това са медикаментите, които могат да ви помогнат да възстановите ерекцията си. Важно е да се отбележи обаче, че те са противопоказни при хора с високо кръвно налягане и сърдечни проблеми.

Хормони – При някои мъже еректилната дисфункция е причинена от ниските нива на тестостерон в организма. Затова могат да се използват хормонално заместващи препарати.

Механично разрешаване на проблема – използването на различни уреди (помпи, импланти и прочее) може да помогне за подобряване на ерекцията. Все пак употребата на подобни устройства (особено имплантите) трябва да бъде консултирана със специалист.

Мога ли да се предпазя от подобни проблеми?

За съжаление сексуалните проблеми не могат да бъдат избегнати. Те се причиняват от фактори, които не зависят от нас. Но не такъв е случаят с психологическата нагласа. Ако при вас се появи подобен проблем, посетете психолог и научете всичко по темата. Това е един от начините. Ако проблемът е физиологичен, тогава потърсете лекарска помощ.

Все пак можете да намалите шанса от еректилна дисфункция, като спрете да пушите, ограничите алкохола, спортувате по-често и поддържате добър полов живот.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"