Борисов, Станишев, Местан и Сидеров получиха писма за вота от Михаил Миков

Борисов, Станишев, Местан и Сидеров получиха писма за вота от Михаил Миков
Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писма до председателите на четирите парламентарни групи в парламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати в понеделник писма до председателите на четирите парламентарни групи в парламента Бойко Борисов, Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров, в които ги уведомява за вота на недоверие, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

В писмото пише, че разискванията по вота на недоверие на правителството, внесен от група народни представители от парламентарната група на ГЕРБ на 19 септември, бяха проведени и приключиха в 10:55 часа на 26 септември 2013 г.

„Все още не съм наясно дали в случая става дума за грешка, или пък народните представители от ПП ГЕРБ в действителност са имали волята в рамките на две последователни седмици да бъдат разгледани два идентични вота на недоверие. При всички случаи до гласуването на проекта за решение по първия вот не виждам правно основание, а и житейска логика, да започнат разисквания, които по своя предметен обхват вече бяха проведени и приключени на 26 септември 2013 г."

В случай че първият вот бъде отхвърлен от народните представители, предложението за гласуване на недоверие на Министерския съвет, внесено на 26 септември 2013 г., ще бъде недопустимо по смисъла на чл. 89, ал. 3 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 106 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. В случай че първият вот на недоверие пък бъде приет и народните представители гласуват недоверие на Министерския съвет, то пак няма да е налице правно основание за провеждане на разисквания, защото при тази хипотеза министър-председателят ще трябва да подаде оставка на правителството и по този начин вторият вот ще бъде безпредметен“, пояснява Михаил Миков.

#Михаил Миков #Бойко Борисов #Сергей Станишев #Лютви Местан #Волен Сидеров #Народното събрание #Миков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"