Увеличава се дистанцията между партиите и хората, отчитат от „Афис”

Увеличава се дистанцията между партиите и хората, отчитат от „Афис”
Увеличава се дистанцията между дневния ред на институциите и партиите и този на хората, съобщи Юрий Асланов. novinite.bg
A A+ A++ A

„Увеличава се дистанцията между дневния ред на институциите и партиите и този на хората“, е главният извод от последното социологическо изследване на агенция „Афис“, съобщи пред Радио „Фокус“ социологът Юрий Асланов.

По думите му основната тема от последните няколко месеца - протестите, корупцията и олигархията, е поставена на по-заден план от хората като проблем, който пряко ги касае. За сметка на това има изключително тревожен ръст на проблема със заетостта и безработицата, с бедността, с кризата и политическата нестабилност.

Според Асланов нестабилността на политическата обстановка е довела до объркване в масовите нагласи. Наблюдава се също така и стабилизация в статуквото на основните партии – БСП, ГЕРБ И ДПС, отчита социологът.

Асланов допълни, че за в бъдеще освен трите партии, място в парламента могат да намерят и Реформаторският блок, който е най-близо до целта, партия НФСБ и след това „Атака“.

#Юрий Асланов #БСП #ДПС #ГЕРБ #безработица #корупция #партии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »