Правителството отпуска 9,4 млн. лева допълнително за образование

Правителството отпуска 9,4 млн. лева допълнително за образование
Министър Клисарова заяви, че в момента няма оплаквания от училища, относно задължения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството ще отпусне 9,4 млн. лева допълнително за образование, съобщи министър Анелия Клисарова на посещение в Долни чифлик.

Средствата ще бъдат насочени към по-малките училища, където учителите не са получили никакво увеличение на заплатите си, предава „Фокус“.

Министър Клисарова добави, че бюджетите на детските градини и училищата ще се изчисляват по нов начин през следващата учебна година и практиката парите да се изчисляват на база брой ученици ще бъде прекратена.

„Догодина ще бъдат въведени коефициенти за отдалеченост на учебното заведение, брой деца със специални потребности и други“, обясни Клисарова.

Според нея, така ще се помогне на малките учебни заведения.

Министърът заяви, че в момента няма оплаквания от училища, относно задължения.

Клисарова похвали българските учители, че продължават да плащат парно, ток и вода, макар че възнагражденията им не са повишени. Тя добави, че ще настоява в държавния бюджет за 2014 г., средствата за образование да бъдат повишени от 3,5 на 4 процента.

Министър Клисарова откри нова детска градина в Долни чифлик, а кметът на общината,  Борислав Натов, посочи, че проектът е на стойност почти 900 хил. евро и е реализиран с подкрепата на министерството на труда и социалната политика.

#образование #училища #Анелия Клисарова #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници