АФИС: БСП - 21.2%, ГЕРБ - 19.9

АФИС: БСП - 21.2%, ГЕРБ - 19.9
A A+ A++ A

"Към момента мога да се подпиша под 100-процента прогноза, че само три партии ще влизат в парламента, ако в момента се стигне до избори – това са БСП, ГЕРБ и ДПС.", коментира управителя на социологическа агенция АФИС Юрий Асланов.

"От там нататък потенциални заподозрени са Реформаторския блок, НФСБ, Атака – това е хипотетичната зона, ако се стигне до избори", каза още Асланов пред БГНЕС

Социологическото изследване е проведено сред 1050 респондентите с избирателни права проведено в цялата страна в периода 10-25 септември. На въпроса: Ако следващите парламентарни избори се провеждаха тази неделя за коя партия или коалиция бихте гласували? 21,2% посочват БСП, 19,9% – ГЕРБ, 6,5% - ДПС. Под 4-процентовия праг са Реформаторския блок – 3,3%, НФСБ – 2,8% , и Атака- 2,5%. Партия на протестите – 3,8%, друга партия – 4%. 13,5 казват, че няма да гласуват, 22,5% - не са решили и не са посочили отговор.

Според резултатите от изследването, реформаторския блок има равен резултат с НФСБ – около 3% - това е потенциала на РБ като такъв блок, защото образуващите го партии сумарно получават сумарно поотделно измерено влияние около 7-8%.

"Единственият въпрос, който е интересен е какво би представлявал ГЕРБ без Бойко Борисов, без Цветан Цветанов може, дори се чудя защо Бойко Борисов го държи след като го тегли надолу", заяви Асланов. Той допълва, че Цветанов остава в момента един от най – мразените политици. В ранга на омразата лидер доскоро бил Ахмед Доган, но след като изчезна го замества Волен Сидеров, който бил на второ място. На второ място сега е Лютви Местан по традиция, но според Асланов може би ще мине и на първо, на трето място е Цветан Цветанов.

#АФИС #Юрий Асланов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници