Проверка на НДК разкри 49 финансови нарушения

Проверка на НДК разкри 49 финансови нарушения
Проверка е разкрила 49 финансови нарушения в НДК, съобщиха от Държавната агенция за финансова инспекция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проверка на Държавната агенция за финансова инспекция в НДК за периода 2008-2010 г. разкри 49 финансови нарушения.

Според резултатите от проверката, цитирани от БНР, при обществените поръчки в НДК има измами за близо 3 млн. лв. за споменатия период.

От проверката става ясно, че при подаването на документи към различните държавни институции е вписвана невярна информациям като изводът на инспекторите е, че преднамерено са изпращани неточни данни.

От агенцията съобщиха също така, че при проверката на Министерския съвет за периода 2008-2009 г. са установени нарушения при 4 обществени поръчки за над 12 млн. лв.

Докладите за двете проверки са изпратени на прокуратурата, съобщи пред "Хоризонт" директорът на държавната инспекция  Теменужка Петкова.

Неправилно проведените обществени поръчки в Столичния автотранспорт са за почти 19 млн. лв., а в Спортния тотализатор – за над 200 хил. лв.

При местните власти най-сериозното нарушение е на малката община Хитрино - там са платени 700 хиляди лева за строителни дейности, които никога не са извършени, става ясно от одита.

Подобни нарушения са засечени и в Пловдив за над 100 хил. лв., както и в Белоградчик, Котел и Харманли, посочи още Петкова.

От БНТ в периода 2008-2009 г. при аналогично нарушение са похарчени над 330 хил. лв. лв.

За пръв път агенцията публикува на интернет страницата си резултатите от проверките, завършени през третото тримесечие на годината. Инспектирани са общо 87 държавни и общински структури.

#НДК #проверка #одит #Пловдив #Белоградчик #Котел #Харманли #Хитрино #Теменужка Петкова #Национален дворец на културата #злоупотреби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"