Алексей Петров: Не съм извършвал престъпление

Алексей Петров: Не съм извършвал престъпление
В последните дни се води пропагандно мероприятие да получа медийна и гражданска присъда преди съдът да си свърши работата“, каза Петров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Основният обвиняем по делото „Октопод“ Алексей Петров заяви, че не е извършвал престъпление.

„В последните дни се води пропагандно мероприятие да получа медийна и гражданска присъда, преди съдът да си свърши работата“, каза Алексей Петров пред Нова телевизия.

„Не съм извършвал престъпление. Нито съм организирал, нито съм извършвал убийството на прокурор Николай Колев“, заяви Петров и допълни, че престоят му в ареста е бил заради обществен интерес.

Във връзка с нападките към него от последните дни Петров отбеляза, че е време да бъде премахната „професията лъжец и клеветник“ и да бъдат разтурени клеветнически групи, които се състоят от Сугарев, Атанасов и Босия.

„Г-н Сугарев се опита в съда да ме набеди, да ми припише престъпление, за което аз ще го съдя“, категоричен е бившата барета.

„Свидетелите като Атанас Атанасов говорят по различен начин в съда и по телевизионните студиа. Сделката с Гад Зееви не трябваше да се осъществи заради опасност за националната сигурност“, каза Петров.

„Като гражданин морално съм длъжен да съобщя, че лично информирах Атанас Атанасов като директор на НСС за тази опасност, потвърдена от икономическото направление в полицията. Защо той подведе премиера Иван Костов да продаде „Балкан“ на Гад Зееви?“, запита Петров.

„Не съм бил никога вербуван от НСС, моите контакти са съгласувани с Атанасов като директор на службата. Имах ключова позиция при евентуален терористичен акт“, разкри още Алексей Петров.

За познанството си с бившия главен прокурор Никола Филчев соченият за глава на „Октопода“ разказа, че то датира от зимата на 2004 година.

„Бойко Борисов, докато той беше главен секретар на МВР, имаше сериозен проблем от личен характер и настояваше и ме молеше в присъствието на други хора да осъществя връзка с г-н Филчев и да разреша този проблем“, разказа Петров.

„Не мога да кажа в момента каква е причината. Ако иска, нека премиерът го каже. Впоследствие Борисов се убеди, че аз нямам необходимите контакти с Филчев“, допълни той.

По повод твърденията за близки контакти с бившия президент Георги Първанов Алексей Петров каза, че никога и по никакъв повод не е бил с държавния глава в Китай.

#Атанас Атанасов #Иван Костов #премиер #Бойко Борисов #Никола Филчев #дело #Петров #Алексей Петров #„Октопод“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници