Дават „Титан“ на прокурор

Дават „Титан“ на прокурор
Александър Тодоров е категоричен, че ще даде „Титан“ на съд, ако не платят задълженията си.
A A+ A++ A

Ако фирма „Титан“ не изпълни обещанието си да покрие определени задължения и не върне парите от трансфера на Александър Тонев до 30 септември, сегашното ръководство на ЦСКА ще алармира властите и прокуратурата. Това предупреди с официално писмо изпълнителният директор на тима Александър Тодоров.

Писмото е насочено към самите бивши собственици и българските медии.

"Уважаеми господа,

На 10 юли 2013 г. бе подписан договор между Вашата фирма "Титан Спорт" ЕАД и фирмата "Лира Инвестмънтс" С.А., съгласно който 100% от акциите на ПФК ЦСКА ЕАД бяха закупени срещу 10,024 млн. лева дълг. С този акт, ние акционерите на "Лира Инвестмънтс" С.А., предотвратихме фалита на най-титулувания български клуб. Поемането на голяма част от дълга, който бе натрупан по време на Вашето управление бе смел и много рисков наш ангажимент.

За изминалите два и половина месеца ние преструктурирахме или изплатихме дългове за над 2 млн. лева. От оставените ни 53 дела разрешихме чрез извънсъдебни споразумения половината. След преговори с компетентните държавни органи подготвихме замяна на имотите, с които Вие сте обезпечили натрупания в периода 2010 - 2013 г. 7 млн. дълг към Националната агенция по приходите. С днешна дата правим предложение към НАП за поетапно изплащане на многомилионния дълг, който вие сте оставили, както и за замяна на Вашите имоти с наши активи. Същевременно искаме да Ви напомним за последен път, а и да информираме цялата общественост, че Вие продължавате да не изпълнявате своите договорени ангажименти и очевидно умишлено се опитвате да затруднявате текущото функциониране на ПФК ЦСКА ЕАД", твърди Тодоров в писмото.

"Така например, към 25.09.2013 г. Вие все още не сте отписали и юридически не сте оформили дългови ангажименти за над 3,8 млн. лв. Съгласно подписания между нас договор, който вече е достояние на някои медии, това са Ваши ангажименти, които трябваше да бъдат изпълнени още до края на месец юли 2013 г.

Още по-фрапиращото е, че на 6.09.2013 г., чрез фалшиви документи Вие сте присвоили сумите от 227 308 евро и 75 769 евро или общо 303 077 евро - пари, собственост на ПФК ЦСКА ЕАД, от сделката за футболиста А. Тонев. Не е ясно защо тази сума е 303 077, а не 380 000 евро, освен ако не става дума за някакви неясни комисионни към лица извън България. Самият факт на превеждането на суми по сметка на "ЦСКА Финанс" (която няма нищо общо с ПФК ЦСКА ЕАД), чрез която Вие сте присвоявали дълго време финансовите приходи на клуба, е израз на грубо погазване на българските и европейски закони, както и на правилата на УЕФА за финансирането на европейските футболни клубове.

Ако до 16 часа на 30.09. 2013 г. Вие не възстановите сумата от 303 077 евро, получена от ФК Лех Познан, и не цедирате поетите по договор Ваши задължения, ние няма да можем да освободим имотите заложени пред НАП за натрупаните от Вас дългове. Съгласно договора между нас, това трябваше да бъде извършено до 30.09. 2013 г. Ние сме готови в срок да изпълним своето задължение. Драстичното погазване, обаче, на българското договорно право от Ваша страна и престъпното присвояване на значителни средства ни поставят в невъзможност да сторим това. Принудени сме да се обърнем към компетентните държавни органи, както и към червената спортна общественост. Ще призовем за спешна намеса българската прокуратура и съдебни власти.

УС на ПФК ЦСКА ЕАД Александър Тодоров Изпълнителен директор пълномощник на "Лира Инвестмънтс" С.А", пише още Тодоров.

#Александър Тодоров #ЦСКА #НАП #Титан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници