Арестуваха 7 чужденци, окупирали бензиностанция в Благоевград

Арестуваха 7 чужденци, окупирали бензиностанция в Благоевград
Протестиращите природозащитници влезли в бензиностанция край Благоевград, петима от тях се завързали за бензиновите колонки, а двама се качили на покрива. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията арестува 7 чужденци, окупирали в четвъртък обект на „Газпром“ в Благоевград. Протестът е срещу опитите на „Газпром“ и „Шел“ да добиват нефт в Арктика, съобщава „Струма“.

Протестиращите природозащитници влезли в бензиностанция край Благоевград, петима от тях се завързали за бензиновите колонки, а двама се качили на покрива.

Полиция и пожарникари помогнаха на двамата да слязат от покрива на бензиностанцията, където се бяха качили, разпънали транспарант „Газпром вън от Арктика“, а другите петима отвързаха от колонките. С белезници те са закарани в полицията.

Арестуваните обясниха в участъка,  че протестът е заради арестуван в Арктика кораб с моряци, участвали в протестите срещу добив на газ в района. Окупацията на обекти на „Газпром“, според арестуваните, върви в Русия, Словакия, Словения и много държави от целия свят. Това е най-мащабната акция на „Грийнпийс“, които обикалят света и превземат обекти на „Газпром“ в знак на протест.

На 20 септември екипажът на емблематичният кораб „Арктик Сънрайс“ на международната природозащитна организация „Грийнпийс“ е задържан от руските власти, след като беше превзет от въоръжена брегова охрана в международни води.

Корабът „Арктик Сънрайс“ е извършвал наблюдателна мисия. „Грийнпийс“ настоява Арктика да бъде обявена за защитена зона, без достъп за нефтодобивните компании. Над 4 млн. души подкрепиха мисията на организацията в интернет.

#"Арктик Сънрайс" #"Грийнпийс" #София #Русия #Арктика #Благоевград #бензиностанция #"Газпром вън от Арктика"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"