Мотивите за вота са неверни и хипотетични твърдения, казва Орешарски

Мотивите за вота са неверни и хипотетични твърдения, казва Орешарски
„Коментира се тотална подмяна на висши държавни служители. Статистиката не го потвърждава по начина, по който е изнесено в мотивите“, добави Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Мотивите на внесения вот се базират на неверни, неточни или хипотетични твърдения“, заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на дебатите за вота на недоверие към правителството, предава „Фокус“.

„Съжалявам, че вносителите на вота не присъстват в пленарна зала и не развиха мотивите си. В мотивите се говори за управленска немощ. Тук ще направим безсмислен дебат поради различните ни разбирания за управленска мощ“, каза Орешарски.

„Ще продължим политики и действия, които считаме за градивни и ще коригираме политики, които нанасят вреди на социално-икономическото развитие. Няма да пазим фискална стабилност чрез неплащане към бизнеса“, посочи премиерът.

„Кабинетът е представил управленската си програма 110 дни след встъпването в длъжност. Това е първият кабинет, който представи пред парламента разписани програмни мерки в началото на управлението си. Направих справка кога кабинетът на ГЕРБ е входирал своята програма – на 6 ноември 2009 г., тоест на четвъртия месец от началото на управлението“, отбеляза премиерът.

„Коментира се тотална подмяна на висши държавни служители. Статистиката не го потвърждава по начина, по който е изнесено в мотивите“, добави Орешарски.

„Има упреци за създаване на Министерство на инвестиционното проектиране. На кого точно не е ясно какви политики ще прави? Устройствено планиране на територия, строителен контрол“, поясни министър-председателят.

Според него „някои строителни недомислици в големите градове и застрояване на Черноморието са доказателство за необходимостта от повече контрол“.

„Забавени били редица инфраструктурни проекти – щеше да бъде вярно, ако се посочи поне един пример. Застой в развитието на кадастъра наблюдаваме от години, а в последните 4 години не се направи абсолютно нищо за развитието му“, заяви Пламен Орешарски.

#Пламен Орешарски #вот на недоверие #правителство #ГЕРБ #Министерство на инвестиционното проектиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници