Дамите и джентълмените превърнаха вота в мелодрама

Дамите и джентълмените превърнаха вота в мелодрама
A A+ A++ A

Втори ден парламентът се мъчи да започне работа поради липса на кворум, Михаил Миков успя да събере около 200 депутати, но така или иначе злополучният вот на недоверие се превърна  в мелодрама, работата на институцията също. В сряда депутатите от ГЕРБ не се регистрираха, а  „Атака” отсъстваше, защото била на посещение в Брюксел.

Как гласоподавателят да има доверие на институциите, които би следвало да го представляват?

Липсата на кворум, когато се гласуват казуси с важни последствия е липса на професионализъм, отговорност и уважение към избирателя. Към собствения си авторитет също.

Народно събрание не е агенция за конферентен туризъм, за да си позволяват депутатите да правят визити, докато трябва да се вземат важни решения. Народното събрание не е и санаториум, където да си почиват и да четат вестник. Кой нормален човек си тръгва от работа  защото не са дошли всичките му колеги или защото някой го е обидил?

Станишев сравни ГЕРБ с уплашил се от среща с дама джентълмен. Борисов пък му отвърна: „Ние сме джентълменът, нали? Той се приема за дама. С тази дама не искаме да вечеряме”.

Е, явно ще има още няколко вота на недоверие. Безотговорното отношение също няма да се промени. А дамите и кавалерите дълго ще си разиграват коня.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"