Близо 1,3 млн. лв. са загубите на държавните резиденции

Близо 1,3 млн. лв. са загубите на държавните резиденции
С 1 278 699 лв. по-малко са приходите, отколкото са разходите за поддръжка, показват финансовите резултати на трите представителни бази на МС. Снимка: www.news.delicatering.bg
A A+ A++ A

С 1 278 699 лв. по-малко са приходите, отколкото са разходите за поддръжка, показват финансовите резултати на трите представителни бази на МС - „Бояна“, „Евксиноград“ и „Св. Св. Константин и Елена“. Данните са само за първите седем месеца на годината, сочи справка на администрацията на правителството, изготвена по запитване за достъп до обществена информация на в. „24 часа“, цитиран от dariknews.bg.

Разликата трябва да бъде покрита от бюджета, за да могат резиденциите да функционират и да посрещат гостите си. В противен случай те не могат да платят дори заплатите на персонала.

981 727 лв. са собствените приходи на резиденция „Бояна” и тази в Евксиноград, към която е и почивният комплекс с вили „Шабла“. Почивната база на „Св. Св. Константин и Елена” няма приходи, защото тази година не е била отворена. Разходите са над 26 хил. лв. за заплати и електроенергия. Общите разходи на представителните резиденции на властта са за 2 260 426 лв.

Шокиращо е и разминаването при разходите за хранителни продукти и приходите от хранене на „Бояна“. При разход от 258 204 лв. за закупуване на хранителни продукти резиденцията има приход от едва 89 658 лв. от ресторантски услуги. Разликата е 168 546 лв.

#Бояна #Евксиноград #Шабла #база #разходи #приходи #услуги

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници