Дилма Русеф нападна САЩ за програмата за следене

Дилма Русеф нападна САЩ за програмата за следене
“Правото на сигурност на една страна никога не може да бъде гарантирано, като се нарушават основните граждански права на други страни”, добави Русеф. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бразилската президентка, Дилма Русеф, критикува остро американската програма за шпиониране на електронните комуникации на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, предава БГНЕС.

Русеф посвети цялата първа част от речта си на темата и нарече програмата за следене на САЩ „несъстоятелна и нарушаваща международното право“.

“Аргументът, че тези незаконни подслушвания целят да защитят страните от тероризма, е несъстоятелен. Такава намеса представлява нарушение на международното право. Бразилия умее да се защитава. Интернет не може да се използва като средство за война”, посочи Русеф.

“Правото на сигурност на една страна никога не може да бъде гарантирано, като се нарушават основните граждански права на други страни”, добави тя.

Преди няколко дни Русеф отложи планираното за 23 октомври посещение в САЩ с аргумента, че обясненията на американските власти за разкритията на програмата за тотален шпионаж са недостатъчни.

#Дилма Русеф #Бразилия #САЩ #програма #следене #комуникации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници