ГЕРБ не са управлявали добре енергетиката, смята Рамадан Аталай

ГЕРБ не са управлявали добре енергетиката, смята Рамадан Аталай
Рамадан Аталай от ДПС смята, че ГЕРБ не са управлявали енергийния сектор в интерес на държавата. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

„Задълженията на Националната електрическа компания в момента са около 2,5 млрд. лева, което е едно от доказателствата, че през последните години ГЕРБ не са управлявали енергетиката в интерес на държавата“, заяви в интервю за агенция „Фокус“ председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание Рамадан Аталай.

Според него основната идея на всяко ново правителство е новият министър на икономиката и енергетиката да разбере какво е реалното икономическо, финансово и техническо състояние на предприятията, които са под управлението на министерството.

Според Аталай докладът, който беше представен от министър Стойнев и разгледан в НС преди лятната ваканция на парламента, е дал ориентировъчна картина за състоянието на енергийния сектор в България.

Той подчерта, че именно изброените задължения на държавните предприятия НЕК, Българския енергиен холдинг (БЕХ), АЕЦ „Козлодуй“ и ТЕЦ „Марица-изток 2“ говорят за политиката на предишните управляващи.

„Всички тези предприятия през последните години от управлението на ГЕРБ са водени към фалит, а управлението им е било недобросъвестно“, счита Аталай.

#Рамадан Аталай #БЕХ #НЕК #ТЕЦ #министър #Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници