Да си защитим ромите!

Да си защитим ромите!
A A+ A++ A

В края на миналата седмица водачи на националистки партии в Европа – Марин льо Пен от френския „Национален фронт“ и Найджъл Фараж от „Британската партия за независимост“, отново нападнаха България по въпроса с ромите.

Льо Пен поиска блокиране на присъединяването на България в Шенген – интересен ход, имайки предвид, че така или иначе български граждани ще могат да се установят свободно, където пожелаят, след отпадането на ограниченията в ЕС от 2014 г.

Британският националист Найджъл Фараж нападна източноевропейските роми, без да се свени да обиди страната ни, наричайки очакваните имигранти „престъпни банди“, въпреки че не ромите са отговорни за тежките престъпления в кралството.

Кога родните власти ще отговорят на популистките западни нападки като Румъния – България е пълноправен член на ЕС и трябва да брани интересите на гражданите си, равни с французи и британци.

Демагогията на европейските националисти е престъпна.

Българските власти просто трябва да посочат общите споразумения в ЕС за правото на движение и работа на хора в съюза, били те роми, или не.

Единственото, което ни остава, е да се надяваме, че развитото и демократично европейско общество ще прозре елементарните опити на крайнодесните партии да трупат електорат за идващите европарламентарни избори.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"