Новият президент на МОК ще помага много на България, смята Стефка Костадинова

Новият президент на МОК ще помага много на България, смята Стефка Костадинова
Аз се надявам да има шанс за България през следващите 8 години да има свой представител и член на МОК, бе категорична Стефка Костадинова.Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

Новият шеф на Международния олимпийски комитет ще помага много на България, заяви председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, цитирана от Би Ти Ви.

За първи път в историята начело на МОК застана олимпийски шампион. Това е Томас Бах.

''Първо искам да благодаря на Жак Рох, който за тези 8 години, направи така, че МОК се отвори към всички, към обществеността, стана много по-достъпен за спорта и за спортните хора и много по-работещ. Успя да запази олимпизма и олимпийския дух. Едно голямо благодаря на д-р Жак Рох. С Томас Бах се познаваме от доста години. Той вече бе председател на националния олимпийския комитет на Германия, а аз вече бях станала председател на Българския олимпийски комитет, така че се познаваме от доста години. Аз го познавам по-скоро като юрист и като ръководител. За блестящата му спортна кариера няма две мнения", коментира Костадинова.

Според нея, той ще помага много на България.

"Това е един страхотен знак, защото колкото повече олимпийски шампиони и големи шампиони заемат ключови позиции в МОК, това е много добре. В много интервюта на предишния президент и на членове на МОК се казва, че жени трябва да навлязат по-сериозно в структурите на Международния олимпийски комитет, така че аз се надявам да има шанс за България през следващите 8 години да има свой представител и член на МОК", бе категорична Стефка Костадинова.

#Българския олимпийски комитет #Стефка Костадинова #Жак Рох #МОК #Томас Бах

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »