Борисов държи депутатите като им обещава министерства, твърди М. Найденов

Борисов държи депутатите като им обещава министерства, твърди М. Найденов
Бившият земеделски министър бе категоричен, че гръбнакът от учредители на новата партия е от бивши членове на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В следващия кабинет на ГЕРБ ще има поне 90 министри, защото на всички от депутатите им е обещано министерско място, заяви Мирослав Найденов преди началото на учредителния форум на новата политическа формация БАСТА.

На 30 август отцепилите се от ГЕРБ бивши депутати Емил ДимитровИван Петров, Павел Димитров и Мирослав Найденов, заедно със стотина съмишленици, учредиха партия „България за алтернатива на страха, тероризма и апатията“ (БАСТА).

Найденов се опасява, че може да има саботаж при съдебната регистрация на партията. Неговите амбиции са привлече членовете на ГЕРБ, които са недоволни от политиката на партията. Според него членове на ГЕРБ продължават да напускат масово, въпреки твърдението на настоящето ръководство. Той има информация, че всеки депутат от ГЕРБ е бил убеждаван да не напуска парламентарната група на ГЕРБ като са му обещавани постове.

„Казах БАСТА още преди няколко месеца, което беше равно на самоубийство и от тогава съм с охрана. После и други колеги казаха БАСТА и решихме, че когато го извикаме повече хора се чува и по-силно", коментира Найденов.

Бовшият земеделски министър обясни, че в БАСТА няма да има лидер, защото в годините на прехода на хората им е писнало от бащици.

#Емил Димитров #Иван Петров #Павел Димитров #Мирослав Найденов #БАСТА #Найденов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"