Вотът на недоверие е заяждане, според Миков

Вотът на недоверие е заяждане, според Миков
„Смятам, че вотът на недоверие ще бъде един добър анонс за работата на министерството“, добави Михаил Миков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Народното събрание, Михаил Миков, определи внесения от ГЕРБ вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, като заяждане, лишено от мотивация, предава БГНЕС.

Изказването на Миков идва след като вицепремиерът Зинаида Златанова заяви, че действието на партията на Бойко Борисов в „безсмислен“.

„Обикновено вот на недоверие се внася за търсене на политическа отговорност в политика, която е реализирана. Новото министерство е идея за работа по проектиране, защото през предишния програмен период България е изгубила доста време поради липса на проекти“, коментира Миков.

„Тепърва се структурира министерството, а вече опозицията направи тази стъпка накриво, като избра точно тази тема. Смятам, че правителството ще успее да защити идеята за създаване на такова министерство. Ние, от мнозинството, също имаме достатъчно аргументи в тази посока“, каза още председателят на парламента.

Той отбеляза, че не е изненадан от липсата на мотивация на искания вот на недоверие.

Според Миков, ако се оцени изгубеното поради липсата на проекти време, както и въпросът, свързан с реализацията им и планирането на финансовия ресурс, тогава при всички случаи трябва да се влезе в друг начин на проектиране, за който държавата носи отговорност чрез новото Министерство на инвестиционното проектиране.

„Смятам, че вотът на недоверие ще бъде един добър анонс за работата на министерството“, добави Михаил Миков.

#Михаил Миков #ГЕРБ #правителство #вот на недоверие #Министерство на инвестиционното проектиране #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"