Заловиха един от най-издирваните италиански мафиоти

Заловиха един от най-издирваните италиански мафиоти
През юли 2011 г. Нирта бе осъден на доживотен затвор за убийство на Бруно Пидзата, в разгоряла се междукланова борба през 2007 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Eдин от десетте най-издирвани от Италия престъпници - Франческо Нирта – е бил заловен в Холандия, съобщават италианските власти.

Нирта, който се укривал от 2007 г., е бил арестуван в апартамент в околностите на Утрехт заедно с още четири души.

Това е още един удар, нанесен на калабрийската мафия Ндрангета, който показва, че борбата срещу организираната престъпност е абсолютен приоритет за властите, се казва в съобщение на италианското правителство.

Акциата е била проведена съвместно с полицията на област Реджо ди Калабрия, мобилна полицейска част от Милано и холандската полиция под егидата на Интерпол.

През юли 2011 г. Нирта бе осъден на доживотен затвор за убийство на Бруно Пидзата, в разгоряла се междукланова борба през 2007 г.

Ндрангета, чиито корени са в Калабрия, е най-активната и най-жестоката престъпна организация в Италия, в сравнение с останалите три в страната - Коза Ностра в Сицииля, Камора в района на Неапол и Сакра Корона Унита в областта Пулия.

#Италия #мафия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"