EVN инвестира 41.7 млн. лв. в Област Бургас през 2012 г.

EVN инвестира 41.7 млн. лв. в Област Бургас през 2012 г.
A A+ A++ A

Общо 41.7 млн. лв планира да вложи EVN България в Област Бургас през тази година за подобряване на качеството на електрозахранване.

Мениджмънтът на EVN България се срещна днес с областния управител на Област Бургас Константин Гребенаров и представители на ръководството на Община Бургас, съобщи сайтът money.bg.

На срещите беше представена информация за инвестиционните планове на EVN България в областта за 2012 г. и за развитието на големите проекти в компанията.

Според ръководството на дружеството инвестиционната и ремонтната програма на EVN за Област Бургас през 2012 г. е продължение на активната инвестиционна дейност на компанията в региона.

За тази година дружеството планира да вложи 41.7 млн. лева в Бургаската област за подобряване на качеството на електрозахранване.

Основната част от средствата са директни инвестиции в електроразпределителната мрежа и съоръжения във всички общини в областта, както и за продължаващо развитие на мрежата в курортните комплекси.

Сред по-важните проекти за 2012 г. в Област Бургас са изграждане на над 91 900 метра нови кабелни линии и електропроводи средно напрежение и изграждане на 148 300 метра нови кабелни линии и електропроводи ниско напрежение, посочват от дружеството.

Освен това плановете на EVN за областта включват строежа на 1 нова възлова станция и 109 нови трафопоста, продължаване на реконструкцията на съществуваща мрежа и изнасянето на отчета на консумираната електроенергия на границата на собственост.

С инвестиционната и ремонтната програма за 2012 г. EVN България акцентира върху изграждането на нови мрежи и съоръжения, както и върху сигурността на електрозахранването, твърдят от дружеството.

По данни на компанията общата инвестиционна и ремонтна програма на EVN България в цяла Югоизточна България за 2012 г. възлиза на 128.2 млн. лв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"