България получи подкрепа за отпадането на визите за САЩ

България получи подкрепа за отпадането на визите за САЩ
Кристиан Вигенин разговаря със сенатор Кристофър Мърфи – председател на подкомисията по европейските въпроси в Сената. Снимка: Press
A A+ A++ A

"България има моята подкрепа и аз ще лобирам за отпадането на визите за български граждани, които искат да посетят САЩ", заяви сенатор Кристофър Мърфи – председател на подкомисията по европейските въпроси в американския Сенат по време на срещата си с Кристиан Вигенин.

Българският външен министър подчерта, че страната ни се придържа максимално към изискванията, поставени от американската страна и очаква това да бъде отчетено и в скоро време необходимостта от визи да отпадне.

Вигенин подчерта, че една от причините за визитата му във Вашингтон е отбелязването на 110-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни.

По думите на Вигенин един от въпросите, по които България търси съдействие от своите партньори, е увеличаващият се бежански поток към страната, вследствие на кризата в Сирия.

Министърът на външните работи се включи и в дискусия, организирана от Европейския институт във Вашингтон, посветена на кризата в Сирия и отражението й върху България и Европа.

В последния ден от работното си посещение във Вашингтон министър Вигенин посети също Мемориалния музей на Холокоста.

#Кристиан Вигенин #САЩ #Сирия #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници