Наоми обвини Виктория Бекъм в расизъм

Наоми обвини Виктория Бекъм в расизъм
Наоми Кембъл членува в организацията "Черни момичета", която се обявява против расизма. Снимка: stylepantry.com
A A+ A++ A

Виктория Бекъм беше въвлечена в расистка война и обвинена, че не използва "модели с цвят" в своите модни ревюта. Съпругата на Дейвид Бекъм попадна в списъка на дизайнерите, посочени от тъмнокожите ветеранки в модата Наоми Кембъл и Иман като "виновни за този расистки акт".

Сред другите "виновни" за игнорирането на цветнокожите модели дизайнери и модни къщи са още Calvin Klein, Donna Karan, Chanel, Armani, Gucci, Saint Laurent, Roberto Cavalli и Marc by Marc Jacobs.

Те са адресати в отворено писмо на коалиция "Разнообразие" (Diversity Coalition), създадена от Кембъл, Иман и активистката Бетан Хардисън от организацията "Черни момичета" (Black Girls Coalition) с цел да бъде привлечено общественото внимание към проблема.

В писмото се подчертава, че слабото представяне на чернокожи модели на актуалните ревюта или пълната им липса е недопустимо и "независимо от намеренията ви резултатът е расизъм", пише avtora.com.

Според Наоми Кембъл, която преди 26 години стана първата чернокожа жена, снимана на корицата на Vogue, през 80-те години дизайнерите са били много по-либерални и много по-често са предпочитали модели от различни от бялата раса в сравнение със сега.

#Наоми Кембъл #Виктория Бекъм #Дейвид Бекъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"