Гей-парадът "София прайд" буди протести

Гей-парадът "София прайд" буди протести
"София прайд" се провежда в подкрепа на хората с нетрадиционна сексуална ориентация. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Гей-парадът „София прайд" ще се проведе на днешната събота от 15.00 ч. Шествието, което се провежда в подкрепа на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, ще се събере на площад „Независимост" и ще премине по улиците на София.

Два часа по-рано - от 13.00 ч. ще има протест срещу отложеното от лятото събитие, който тръгва от пилоните на НДК. Организатор е движение „Национална Съпротива". Оттам посочват, че в рамките на тазгодишната съпротива срещу „тази лишена от всякакъв морал проява". Освен шествието организират и информационна кампания, съобщи "Дарик".

ВМРО пък призова преди ден медиите да не отразяват гей парада и подобни "събития", които нямат "нищо общо с традиционния български морал и ценности".

С шестото подобно събитие „София прайд" се утвърждава като най-голямото ежегодно събитие в България, посветено на човешките права и равенството на гражданите, посочват организаторите.

"София Прайд 2013" тази година има подкрепата на 14 посолства, на български и чуждестранни организации, отбелязват организаторите. Зад инициативата застават посланиците на Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Литва, Холандия, Норвегия, Великобритания и Сърбия.

#гейове #София прайд #НДК #България #гей парад #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници