Фарс! Нямам един незаконен лев!, възмути се Богомил Манчев

Фарс! Нямам един незаконен лев!, възмути се Богомил Манчев
Богомил Манчев. Снимка: „Труд“
A A+ A++ A

Управителят на компанията „Риск Инженеринг“ Богомил Манчев определи акцията на разследващите като „фарс“. Той обясни, че бизнесът му е законен и че няма притеснения, предаде БНР.

В петък в София, Перник, Козлодуй и Белене се извършиха спецакции на прокуратурата, ДАНС и МВР срещу нарушители в областта на енергетиката.

Служители на ДАНС са отишли тази сутрин и в сграда на „Риск инженеринг“, като са поискали документи. Шефът на фирмата Богомил Манчев в момента е в чужбина. Исканите документи вероятно са за компанията „Уорли парсънс“. Тя е консултант на НЕК по проекта АЕЦ „Белене“, а неин подизпълнител в България е фирмата на Богомил Манчев „Риск инженеринг“.

„Дали е един лев или десет милиона – няма никакво значение. Има значение дали те са законни, а те са законни. Ненапразно днес, тъй като в момента аз се намирам в чужбина, те даже отначало смятаха, че ги лъжа, че се намирам в чужбина, което ми се стори страшно смешно. Говорих със следователката, която е натоварена да води това разследване. Тя връчи призовка да ме предяви като свидетел в определен ден от седмицата, който аз съм се договорил с нея и отивам при нея, както се вика, в цял ръст да ме види жената, това е“, обясни още Манчев.

Бизнесменът бе категоричен, че всичките му доходи са законни.

„Някакви небивалици - пък щели да ме арестуват, за какво да ме арестуват? Аз нямам нито един незаконен лев! Аз от медиите разбирам, че едва ли не формулировката на обвинението е в присвояване на средства в особено голям размер и безстопанственост. Нито едното е вярно, нито другото. Че миналата година нашето правителство взе решение да не строи „Белене“, след това парламентът, след референдума тази година, взеха решение в пленарна зала, че проектът е затворен - те не са извършили съответните административни действия, които МС разпорежда примерно на министъра на енергетиката, той пуска съответната заповед до БЕХ и НЕК какви действия те да извършват с контрагентите по договора - така да направят, така да направят, за да прекратят договорите, как да замразят площадката и т.н. - такова нещо няма“, каза бизнесменът.

#"Риск Инженеринг" #Богомил Манчев #София #Перник #Козлодуй #Белене #ДАНС #МВР #прокуратурата #Белене #БЕХ #НЕК #МС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »