Правителството ще се бори с предпоставките за корупция

Правителството ще се бори с предпоставките за корупция
„Модернизацията на съдебната система е важен елемент. Решени сме да изпълним всички препоръки на ЕК в рамките на механизма за сътрудничество“, каза още Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Борбата с корупцията – такъв термин в програмата отсъства съзнателно. Ние считаме корупцията за следствие, поради което сме решени да се борим с причините и предпоставките“, заяви министър-председателят Пламен Орешарски при представянето на управленската програма на кабинета.

Той посочи, че затова се предвижда електронизация на публичните услуги, електронни търгове и други.

„Без върховенството на закона не можем да възстановим доверието към институциите и да подобрим благосъстоянието на гражданите“, каза още Орешарски.

„Върховенството на закона не се свежда само до обезпечаване на справедлив процес, а означава преди всичко еднакви правила и ефективни механизми за прилагането им за всички, еднакво третиране на всички социално слаби групи“, коментира той.

Орешарски отбеляза, че в политиките и мерките за укрепване на държавността се предвижда конструктивно съдействие със съдебната система, активна външна политика, надеждна отбрана и партньорство с евроатлантическите партньори.

Премиерът посочи, че един от нерешените проблеми през прехода е доверието в институциите и върховенството на закона.

„Модернизацията на съдебната система е важен елемент. Решени сме да изпълним всички препоръки на ЕК в рамките на механизма за сътрудничество“, каза още Орешарски

„Програмата и планът за действие са отворени за развитие и надграждане“, продължи премиерът.

„Нашата страна е изправена пред огромни предизвикателства. Съхраняването на остатъчната конкурентоспособност не е достатъчно за изпреварващо развитие и скъсяване на дистанцията между нас и повечето европейски държави. Трябва да се върнем на пътя на растежа“, заяви той.

„Предложените политики и мерки могат да се разглеждат като необходимия минимален пакет. Разчитам, че с вашата подкрепа – и от двете страни на залата, да посрещнем новите предизвикателства на утрешния ден“, заключи премиерът.

#Пламен Орешарски #корупция #програма #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"