Днес е най-щастливият понеделник в годината

Днес е най-щастливият понеделник в годината
A A+ A++ A

Днес, 30 януари, е най-щастливият понеделник в годината, смятат британски психолози.

Те наричат 30 януари „щастливия понеделник“, защото в този ден мнозина са получили първата си заплата за новата година и са направили резервации за лятната си почивка, съобщи БГНЕС.

„Ние всички отиваме на работа в понеделник, 30 януари, с възвърната жизненост. Духът ни е повдигнат от вълнението заради ново превеждане на пари в банката и очакването на едно от най-големите събития в семейството за годината - ежегодната лятна ваканция“, казва психологът д-р Дейвид Холмс от университета Метрополитън в Манчестър.

„Това е ден, в който се чувстваме особено щастливи. Прекомерните харчове за Коледа означават, че януари е особено труден и дълъг месец за повечето хора и първата заплата за годината значително намалява стреса от дългоочакваното вдъхване на нови сили на финансите ни“, добавя той.

Не е случайно, че щастливият понеделник се пада в деня след най-натоварения уикенд в годината за туристическите агенции, отбелязва д-р Холмс.

Последният уикенд на януари по традиция е най-предпочитан за резервиране на семейна ваканция, показва изследване на компанията Al Fresco holidays.

През същия уикенд на миналата година резервациите на компанията са нараснали с 50% на годишна основа.

Д-р Холмс предвижда общо 11 щастливи дни през тази година. Те включват два празника през май, деня, в който преместваме часовниците напред през март, и на 24 юни.

Психологът допълва, че въпреки рецесията, британците ще имат още един щастлив ден през юни заради диамантения юбилей на кралицата.

„Това ни дава още един неработен ден и дълъг уикенд, така че независимо дали сме почитатели на кралското семейство или не, това е истинска причина да бъдем щастливи“, посочва д-р Холмс.

#понеделник #заплата #почивка #Метрополитън #Манчестър #Коледа #кралица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"