САЩ отказали визи на венецуелска делегация за ООН

САЩ отказали визи на венецуелска делегация за ООН
„САЩ нямат никакъв аргумент за отказ самолетът на президента Мадуро да мине през тяхното въздушно пространство”, заяви венецуелският външен министър Хауа. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обвини САЩ, че отказва да издаде визи на членовете на делегация на страната за сесията на Общото събрание на ООН следващата седмица в Ню Йорк, предава БГНЕС.

„Вие сте длъжни да издадете визи на цялата венецуелска делегация. Няма да приемем, че отказвате виза на министър Бариентос, нито на военния, нито на който и да е друг член на делегацията“, заяви гневно Мадуро, който не потвърди дали самият той ще присъства на събитието.

В четвъртък министърът на външните работи на Венецуела Елиас Хауа съобщи, че САЩ са забранили самолета на Мадуро да премине през въздушното пространство над Пуерто Рико.

Хауа определи действията на Вашингтон като „обида“ и посочи, че президентът Мадуро, който е заминал на визита в Китай в края на седмицата, ще трябва да лети по алтернативен маршрут.

„САЩ нямат никакъв аргумент за отказ самолетът на президента Мадуро да мине през тяхното въздушно пространство“, каза Хауа и изрази надежда, че американските власти ще преразгледат решението си.

#САЩ #ООН #Венецуела #Николас Мадуро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници