България успешно защитава външната граница на ЕС, смята министър Йовчев

България успешно защитава външната граница на ЕС, смята министър Йовчев
Според вътрешния министър, сега в усложнена обстановка доказваме, че защитаваме успешно границата на ЕС. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

„Сега, в реална и много усложнена обстановка, доказваме не само техническата готовност за Шенген, но и факта, че сме надежден партньор и защитаваме много добре границата на ЕС.

Всяко евро, вложено в системите за наблюдение и контрол на границите, е инвестиция в общата сигурност на ЕС", каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Той проведе среща с делегацията на ЕП, която от 18 до 20 септември ще инспектира съоръжения, изградени с европейски средства по българо-турската и гръцко-турската граница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Освен на техническата обезпеченост на външните граници и отличното сътрудничество по линия на FRONTEX, Йовчев акцентира върху актуалната ситуация в страната, породена от кризата в Сирия. Той представи предприетите мерки за организиране на процеса с приема на бежанци както в хуманитарен аспект, така и в сферата на сигурността.

Реформата в сектора „Сигурност“ и мерките за борба с контрабандата също бяха част от презентацията. Стана ясно, че за три месеца вече имаме няколко сериозни удара срещу контрабандата на акцизни стоки.

#Цветлин Йовчев #ЕП #МВР #граница #контрабанда #стоки #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"