Явор Гечев: Добавянето на стойност към земеделските продукти – основен приоритет

Явор Гечев: Добавянето на стойност към земеделските продукти – основен приоритет
Гечев каза, че е радостен от факта, че новото съоръжение е финансирано по Програмата за развитие на селските райони, което показва колко важна е тя за страната ни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Министерството на земеделието и храните си поставя за приоритет през следващите години добавянето на стойност към земеделските продукти. Искаме България да изнася не само суровини, но и преработени продукти, които са и с по-висока доходност“, заяви зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев на откриването на ново преработвателно предприятие за пакетиране на ядки в софийското с. Лозен, предава „Фокус“.

Гечев каза, че е радостен от факта, че новото съоръжение е финансирано по Програмата за развитие на селските райони, което показва колко важна е тя за страната ни.

„През новия програмен период от 2014 г. до 2020 г. ще направим всичко по силите си да бъдат открити още такива предприятия, защото те са шанс както за трудова заетост, така и за осигуряване на парични доходи“, добави земеделският зам.-министър.

Заводът е финансиран по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“, а инвестицията възлиза на над 4 млн. евро.

#Явор Гечев #земеделски продукти #износ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"